2013. március 6., szerda

Fahéjas kalács



                                                              

                                                            Kelttésztám fahéjas változata.



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vgy margarin
  •  3 tojássárgája
  • 2-3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só 
  • fahéj
  • porcukor



 A kelesztőgép segítségét kérve a a dagasztás, és kelesztés után kinyújtom a tésztát , kicsit megvajazom, majd megszórom porcukros fahéjjal.
Felcsavarom, és lekenem tojás sárgájával, majd 20 perc múlva beteszem a sütőbe és 45 percig sütöm.


Én kicsike vagyok,
A fogaim nagyok.
Adjanak egy kalácsot
Hogy harapjak nagyot!
Sarkady Sándor