Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. március 23., szombat

Bólyi túrós


   Talán a 80-as évek óta hagyomány nálunk ez a fajta sütemény, akkor jött divatba a lusta
   asszonyosság, a rohanó világ kezdetén.
   Édesanyám hozta haza emlékszem, a munkahelyén hallotta a kolléganőitől.
   Megtetszett nem csak azért mert gyors, hanem az állaga is olyan amilyent szeretünk.
   Meglehet bolondítani reszelt almával, meggyel, idénygyümölcsökkel, mert a túróhoz majdnem
   minden gyümölcs illik.




    Hozzávalók, a mi családunknál
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg Ráma
  • 1 sütőpor
  • 2-3 alma, vagy más gyümölcs vagy mazsola
  • 1 vaníliás cukor
  • fahéj
  • gyömbér por
  • 4 dl tej
  • 4 egész tojás


    Elkészítése nagyon egyszerű!
    A porcukrot összekeverjük a liszttel, és a sütőporral,a túrót pedig a vaníliás cukorral.
    A ráma 2/3-val kikenjük a tepsit, majd a lisztes keverék felét beleszórjuk egyenletesen elosztjuk.
    A túrót is rátesszük, majd a reszelt alma következik amelyet meghintünk egy kis fahéjjal, és egy
    picike gyömbér porral.
    A lisztes keverék másik részét rászórjuk, majd a tejet összekeverjük a tojásokkal, és ráöntjük a
    tetejére.A maradék rámát rámorzsoljuk+ kiskanál fahéj, és mehet is a sütőbe fél órára.
   Akkor jó ha már megpirult a teteje.
 





Húsvét közeleg...

Húsvét közeleg, jönnek az ünnepek
Virágillat a légben, böjti szelek az égen
Tulipánok, nárciszok, nyílnak már a jácintok
A madarak is vidámak, a magasban cikáznak.
Kicsi nyuszi fut a réten, a ragyogó napsütésben
Vártam régen, tavasz jöjjön, húsvét fényben!
Napsugaras csillag réten, villanó kék csoda égen!
Mindig megjönnek a gólyák, az ébredést visszahozzák.
Az ébredés, feltámadás, hisz az élet olyan csodás.
Ha lehet ma egy dolgot kérnem, húsvéti megváltás fényben,
Tudjam a napjaim élnem, és akkor érdemes itt lenni nékem!