A napokban igyekeztem minél több kalóriát megspórolni.
A joghurtos pulyka a kedvencem lett, ám egy kis keményebb köret is kell annak,
akinek 100 kg-os férje van.
A nokedli színét nehéz volt elfogadtatni vele, de cselesen bepakoltam neki , hogy munkában
fogyasza el.
Ahogy ismerem , nem volt szive csak a húst ennie:)
Hozzávalók:
- 1/ 2 kg pulykacombfilé
- 1 nagydoboz zsírszegény joghurt
- só
- bors
- 2 ág kakukkfű
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg fehérliszt
- 1 tojás
- fokhagyma
- pici szerecsenydió reszelék
- 4-5 kanál spenótpüré
- olaj
Hogyan készül? Kis kockákra vágtam a pulykahusit, sóztam borsoztam,majd összekevertem a joghurttal.
Amíg pácolódott, kiolvasztottam a spenótot, és hozzáadtam az előtte már összekészített galuskatésztához.
Szerintem fantasztikus színe lett friss, üde tavaszias.
Kiszaggattam a nokedlikat leöblítettem, és melegen tartottam.
Az olajat felforrósítom egy serpenyőben, majd belezuttyantom a pulyka kockákat, joghurtostól.
Kicsi vizet, és friss kakukkfüvet tettem hozzá ,és amikor a hús már jó puha lett, akkor levettem a fedőt és elfőztem a felesleges vizet.
Spenót
A spenót könnyen elkészíthető, jól emészthető, kalóriában szegény, ellenben vitaminokban, antioxidánsokban gazdag. Sok luteint, természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban, klorofillban és folsavban is.
Tele van vassal, A-, C- és K-vitaminnal, sok benne a kalcium és a magnézium.