Egy finomleveskével készültem ma.
A gyömbér íze igazán jól harmonizál az ételben. Legközelebb friss gyönbérrel készítem úgy szerintem még üdébb lesz.
Hozzávalók:
- 1 nagy hagyma
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 0,5 kg sárgarépa
- 1 zöldségleveskocka
- 5 dl víz
- 1 dl joghurt
- só
- bors
- olaj
Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkarikázott répát, párold még egy-két percig, majd morzsold bele a leveskockát, és öntsd fel vízzel.
Amikor a répa megpuhult, turmixold pépesre a levest, add hozzá a joghurtot, sózd, borsozd.
Feltétnek most egy pár darab fasírtot kockáztam fel.
Mindig kell legyen az embernek valamiféle vágya, mely ott lebeg a szeme előtt, mint szamár előtt a répa, merthogy a vágyak teljesülése utáni sóvárgás adja az erőt, hogy felkeljünk reggel.