2013. március 10., vasárnap

Gyömbéres sárgarépaleves

 

    Egy finomleveskével készültem ma.

A gyömbér íze igazán jól harmonizál az ételben. Legközelebb friss gyönbérrel készítem úgy szerintem még üdébb lesz.

Hozzávalók:

  • 1 nagy hagyma
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 zöldségleveskocka
  • 5 dl víz
  • 1 dl joghurt
  • bors
  • olaj

Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkarikázott répát, párold még egy-két percig, majd morzsold bele a leveskockát, és öntsd fel vízzel.
Amikor a répa megpuhult, turmixold pépesre a levest, add hozzá a joghurtot, sózd, borsozd.
Feltétnek  most egy pár darab fasírtot kockáztam fel.



Mindig kell legyen az embernek valamiféle vágya, mely ott lebeg a szeme előtt, mint szamár előtt a répa, merthogy a vágyak teljesülése utáni sóvárgás adja az erőt, hogy felkeljünk reggel.