Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. március 25., hétfő

Zabpelyhes-diós lepénykék




                                             Ma ismét zabpelyhes kísérletet végeztem.
                                           A páromnak nagyon bejönnek ezek a sütik.
                                     
Hozzávalók:
  • 5 dkg Zabpehely
  • 5 dkg Tönkölybúza liszt( teljeskiőrlésű)
  • 10 dkg fehér liszt
  • 10 dkg margarin ( puha)
  • 2 tojás
  • pici rumaroma
  • kakópor ízlés szerint
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • fél sütőpor
A hozzávalókat összekeverjük, majd vizes kézzel gombócokat gömbölygetünk, és sütőpapíros tepsibe távolságot tartva belehelyezzük.
A gombóckák elfognak terülni, erre számítani kell,ezért legalább 8 cm -re legyenek egymástól,
mert különben összefolynak. 25 percig sütjük, 180 fokon.
Puha lett, nem volt ideje megmutatnia , hogy később kemény lesz vagy nem.



Boldogság nélkül az élet tébolyult és szánandó kísérlet marad.