Reggeli, vagy vacsi ? Együnk magvakat.................
A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban.
Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról.
Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...
Beleinkben radírozó hatást fejt ki, szinte ledarálja onnan a salakanyagokat, így különösen ajánlott azoknak,
akik sok húst fogyasztanak, a hús ugyanis hajlamos lerakódásokat okozni a bélfalon.
Rugalmas állaga eltávolítja az epesavat is, ráadásul lassítja az étkezés utáni vércukorszint emelkedést, ami
cukorbetegeknek (is) fontos.
Különösen kiemelendő, hogy a gabonapelyhek igen magas rosttartalmúak, s mivel átlagosan kevés rostot
viszünk be, ami hosszú távon komoly emésztési problémákat okozhat, illetve bélrenyheséget és
vastagbélrákot, érdemes odafigyelni, hogy legalább naponta egyszer küldjük meg magunkat egy jókora
adaggal!
hozzávalók:
- zabpehely ( legjobb a nagyszemű) pl Lidl
- alma
- mazsola
- tej
- 1-2 szem édesítő
- fahéj