Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. március 10., vasárnap

Mazsolás - almás zabkása



   Reggeli, vagy vacsi ?  Együnk magvakat.................
  A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban.
  Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról.
  Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...
  Beleinkben radírozó hatást fejt ki, szinte ledarálja onnan a salakanyagokat, így különösen ajánlott azoknak,
  akik sok húst fogyasztanak, a hús ugyanis hajlamos lerakódásokat okozni a bélfalon.
  Rugalmas állaga eltávolítja az epesavat is, ráadásul lassítja az étkezés utáni vércukorszint emelkedést, ami
  cukorbetegeknek (is) fontos.
  Különösen kiemelendő, hogy a gabonapelyhek igen magas rosttartalmúak, s mivel átlagosan kevés rostot
  viszünk be, ami hosszú távon komoly emésztési problémákat okozhat, illetve bélrenyheséget és
  vastagbélrákot, érdemes odafigyelni, hogy legalább naponta egyszer küldjük meg magunkat egy jókora
   adaggal!



hozzávalók:
  • zabpehely ( legjobb a nagyszemű) pl Lidl
  • alma
  • mazsola
  • tej
  • 1-2 szem édesítő
  •  fahéj 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       A pelyhet felöntöttem tejjel, melegedésig főztem, közben hozzáadtam a fűszereket és a végén belereszeltem az almát, megszórtam mazsival.   A tej mennyisége attól függ milyen állagúra szeretnéd, figyelni kell, hogy mennyi nedvességet vesz fel és pótolni ha levesesebbre szeretnéd.