Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. március 2., szombat

Húsos zöldbableves




  A klasszikus "Palócgulyás" egy változata.
  Nagyon gusztusos oldalast vettem a boltban, palócos zöldbabot gondoltam ki egy részéből készíteni.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg sertésoldalas
  • 1 üveg zöldbab konzerv
  • 2-3 db krumpli
  • 10 dkg kolbász
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 1 kiskanál paprika
  • 1-2 db babérlevél
  • 2-3 evőkanál savanyúkáposzta
  • 3-4 db borókabogyó
  • tejföl
  • 1 ev.kanál liszt



  Az oldalast megmossuk, részekre vágjuk, majd feltesszük főni hideg vízbe.
  Miután felforrt, hozzáadjuk a babért, a bogyókat, sót, és puhára főzzük.
  Ezalatt a krumplit megpucoljuk,kockázzuk, a kolbászt szint úgy.
  Ha már puhának érezzük a húst, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászokat, valamint a káposztát.
  A savanyúkáposzta adja meg a pikáns savanykás ízét a levesnek.
  Ha már megfőtt a krumpli, és elég puhának érezzük a káposztát is, beletesszük a zöldbabot.
  Egy pár percig főzzük, majd behabarjuk a paprikás tejföllel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése