A klasszikus "Palócgulyás" egy változata.
Nagyon gusztusos oldalast vettem a boltban, palócos zöldbabot gondoltam ki egy részéből készíteni.
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésoldalas
- 1 üveg zöldbab konzerv
- 2-3 db krumpli
- 10 dkg kolbász
- 2 db marhahúsleves kocka
- 1 kiskanál paprika
- 1-2 db babérlevél
- 2-3 evőkanál savanyúkáposzta
- 3-4 db borókabogyó
- só
- tejföl
- 1 ev.kanál liszt
Az oldalast megmossuk, részekre vágjuk, majd feltesszük főni hideg vízbe.
Miután felforrt, hozzáadjuk a babért, a bogyókat, sót, és puhára főzzük.
Ezalatt a krumplit megpucoljuk,kockázzuk, a kolbászt szint úgy.
Ha már puhának érezzük a húst, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászokat, valamint a káposztát.
A savanyúkáposzta adja meg a pikáns savanykás ízét a levesnek.
Ha már megfőtt a krumpli, és elég puhának érezzük a káposztát is, beletesszük a zöldbabot.
Egy pár percig főzzük, majd behabarjuk a paprikás tejföllel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése