Kiváló sör-bor kísérő az ünnepekre.
Sok munka nincs az elkészítésével,igazán finom körözöttes ízvilágú sütemény.
1 csomag levelestészta
30 dkg túró
2 kanál tejföl
2 kanál zabpehely
1 fej lilahagyma
2 kanál tejföl
2 kanál zabpehely
1 fej lilahagyma
só
őrölt bors
szárított petrezselyem
szárított petrezselyem
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kinyújtjuk , és 6x6 vagy/ nagyobb is lehet/ nagyságú négyzeteket vágunk.
A túrót összetörjük , és hozzákeverjük a finomra vágott lila hagymát, a zabpelyhet, a tejfölt, a sót,
borsot, és a szárított petrezselyemzöldet.
Kis halmokat rakunk a tésztára, és a négyzet két csúcsát átlós irányban összecsippentjük .
Lekenjük tojássárgával, és forró sütőben 20 percig sütjük.
Néked int a hóvirág,
s barka bontja bársonyát.
Itt a tavasz: kikelet,
s a húsvét is közeleg.