Nos ilyet még nem csináltam, de a páromnak elnyerte tetszését.
A nokedli nálunk mint levesbetét, illetve köretként, legfeljebb tojásosan, lecsósan
nyilvánult meg eddig az étkezésben.
Na de mit tesz az ember lánya, ha gyorsan kell valamit összehoznia tejfölből sajtból!
Sajtos-tejfölös nokedlit!! A hagyma pedig direkt jó friss ízt adott hozzá.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- kb 2 dl víz
- só
- pici olaj
- 1,5 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- hagymaszár
Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval,
rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tálaljuk.
Közhírré tétetik!
Márpedig mostan kidoboltatik:
Öregek, ifjak, kitavaszodik!
Hólével telik minden árok,
hadrendbe állnak hóvirágok,
és: jobbra át! és: balra át!
vezényelnek az ibolyák.
Indul a sereg harcra,
riadót fúj a barka.
Rügyet nyit ezer ág, bokor,
sörényes szellő dobrokol,
a Nap villámló karddal int:
előre minden kankalint!
Csöndesedjen a csatatér,
mire a pipacs ideér!
Márpedig mostan kidoboltatik:
Öregek, ifjak, kitavaszodik!
Hólével telik minden árok,
hadrendbe állnak hóvirágok,
és: jobbra át! és: balra át!
vezényelnek az ibolyák.
Indul a sereg harcra,
riadót fúj a barka.
Rügyet nyit ezer ág, bokor,
sörényes szellő dobrokol,
a Nap villámló karddal int:
előre minden kankalint!
Csöndesedjen a csatatér,
mire a pipacs ideér!
Bírtalan Ferenc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése