2013. március 3., vasárnap

Sajtos-tejfölös galuska zöldhagymával



                     Nos ilyet még nem csináltam, de a páromnak elnyerte tetszését.
                     A nokedli nálunk mint levesbetét, illetve köretként, legfeljebb tojásosan, lecsósan
                     nyilvánult meg eddig az étkezésben.
                     Na de mit tesz az ember lánya, ha gyorsan kell valamit összehoznia tejfölből sajtból!
                     Sajtos-tejfölös nokedlit!! A hagyma pedig direkt jó friss ízt adott hozzá.
                    
                  
     Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kb 2 dl víz
  • pici olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • hagymaszár

Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval,
rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tálaljuk.






Közhírré tétetik!

Márpedig mostan kidoboltatik:
Öregek, ifjak, kitavaszodik!

Hólével telik minden árok,
hadrendbe állnak hóvirágok,
és: jobbra át! és: balra át!
vezényelnek az ibolyák.
Indul a sereg harcra,
riadót fúj a barka.
Rügyet nyit ezer ág, bokor,
sörényes szellő dobrokol,
a Nap villámló karddal int:
előre minden kankalint!
Csöndesedjen a csatatér,
mire a pipacs ideér!
Bírtalan Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése