Megint Cseresznyés pite!
Most omlós tésztából.
Azért "Isteni," mert az Ókorban Istenek eledelének nevezték, no meg az íze miatt is.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 6,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás sárgája + 1 kenésre
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 500 g cseresznye
- 3-4 kanál dejó
- porcukor
A sütőporos lisztet, porcukrot összemorzsoltam a margarinnal, majd a tojással ,sóval, tejjel is.
Fél órára a hűtőbe tettem alufóliával letakarva.
Közben a cseresznyét kimagoztam, és összekevertem a dejóval, ez felszívja a levét, és egyben
kellemes ízt is ad a cserinek.
Pihentetés után a tésztát kinyújtottam, egy kis részt félre tettem, a többit belehelyeztem egy
gyümölcstorta sütőbe.
A gyümölcsöket rászórtam , majd berácsoztam.
A tojásárgájával lekentem, és fél órát sütöttem .
Mire ügyelj:
- Nagy mennyiségű cseresznye elfogyasztása után ne igyál vizet, mert a héján található élesztőgombákat csak a tömény gyomorsav képes azonnal elpusztítani.
- Ha a felhígított emésztőnedvek életben hagyják, az élesztőgomba erjesztő munkája nyomán puffadás,gyomorfájás lehet a panasz.