2013. június 30., vasárnap

Zöldfűszeres joghurtban fürdött pontyfilé







   Tegnap "hal" került a hálóba! Nem is egy, három.
   Az egyiket ki is filéztettem a férjemmel, mert már megvolt a recept hozzá.


 
Hozzávalók:

  • 1 szép nagy Ponty kifilézve
  • 3-4 babérlevél
  • 10 db borókabogyó
  • 1 kiskanál koriandermag
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • 1 fél kiskanál csilipor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl fehér bor
  • 1 kanál keményítő
  • barnarizs




 A kifilézett halat jól besózzuk, majd pár órára, de jó ha egy éjjelre hűtőbe rakjuk.
 Másnap egy kanál olajat teszünk egy kisebb tepsibe, erre ráfektetjük a halszeleteket
 megszórjuk borókabogyóval, korianderrel, hagymával, babérral.



   A zöldfűszereket felaprítjuk, majd a joghurtban botmixerrel és egy dl fehérborral összemixeljük.
   Ráöntjük a halfilékre, és forró sütőben sütjük 3/4 órát.


    A hús szépen beszívta a fűszeres joghurt  ízét, és még maradt annyi szósz is hogy a rizst is ízesítse.




  Az ételt megenni kell, nem szeretni.

 Egymást kell szeretni, nem megenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése