Tegnap "hal" került a hálóba! Nem is egy, három.
Az egyiket ki is filéztettem a férjemmel, mert már megvolt a recept hozzá.
Hozzávalók:
- 1 szép nagy Ponty kifilézve
- 3-4 babérlevél
- 10 db borókabogyó
- 1 kiskanál koriandermag
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ág kakukkfű
- 1 kiskanál szárított bazsalikom
- 1 fél kiskanál csilipor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl fehér bor
- 1 kanál keményítő
- só
- barnarizs
A kifilézett halat jól besózzuk, majd pár órára, de jó ha egy éjjelre hűtőbe rakjuk.
Másnap egy kanál olajat teszünk egy kisebb tepsibe, erre ráfektetjük a halszeleteket
megszórjuk borókabogyóval, korianderrel, hagymával, babérral.
A zöldfűszereket felaprítjuk, majd a joghurtban botmixerrel és egy dl fehérborral összemixeljük.
Ráöntjük a halfilékre, és forró sütőben sütjük 3/4 órát.
A hús szépen beszívta a fűszeres joghurt ízét, és még maradt annyi szósz is hogy a rizst is ízesítse.
Az ételt megenni kell, nem szeretni.
Egymást kell szeretni, nem megenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése