Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. június 10., hétfő

Mentás eperlekvár



    Vége a kertben az eperszezonnak, az utolsó fél kg-ból lekvárt főztem mentával.
 

Hozzávalók:

  • 500 eper
  • 25 dkg cukor
  • fél zacskó dzsemfix 
  • menta



   Nem bonyolítottam különösebben, összepürésítettem az epret és a mentaleveleket, majd felfőztem
   a cukorral és a dzsemfixxel. Két kis üvegbe tettem, és 5 prcig fejtetőre állítva hagytam, majd
   szárazdusztba tettem.




Egy lekvár vagyok
Folyok és ragadok,
hő hatására.
Kenyérre tapadok,
ha éhesen akadok
egy karéjra.

Engem is lehet kenni,
meg fogom engedni,
a nagy Ő-nek.
Nem fogok ellenállni,
ha akarna leteperni,
az erőnek.

A dunsztba önként ülök,
hátha megmenekülök
a világtól.
De ha lelöksz összetörök,
könnyeimmel csörömpölök
kapásból.