Vége a kertben az eperszezonnak, az utolsó fél kg-ból lekvárt főztem mentával.
Hozzávalók:
- 500 eper
- 25 dkg cukor
- fél zacskó dzsemfix
- menta
Nem bonyolítottam különösebben, összepürésítettem az epret és a mentaleveleket, majd felfőztem
a cukorral és a dzsemfixxel. Két kis üvegbe tettem, és 5 prcig fejtetőre állítva hagytam, majd
szárazdusztba tettem.
Egy lekvár vagyok
Folyok és ragadok,
hő hatására.
Kenyérre tapadok,
ha éhesen akadok
egy karéjra.
Engem is lehet kenni,
meg fogom engedni,
a nagy Ő-nek.
Nem fogok ellenállni,
ha akarna leteperni,
az erőnek.
A dunsztba önként ülök,
hátha megmenekülök
a világtól.
De ha lelöksz összetörök,
könnyeimmel csörömpölök
kapásból.