Cseresznye befőttet készítettem.
A befőttnek túl érett cseresznyékből , gondoltam együnk egy kis leveskét.
Hozzávalók:
- 500 g cseresznye
- 1-2 egész fahéj
- 5-6 szegfűszeg
- 2 dl főzőtejszín
- 0,5 dl citromlé
- édesítő ízlés szerint
- citromfű ág
- pici só
A cseresznyéket feltettem főni kb 1 l vízbe, amihez hozzá adtam a fahéjat,szegfűszeget citromfüvet.
Miután megfőttek, de nem szétfőttek, kivettem a citromfüvet ,és behabartam tejszín és 1.5 kanál
liszttel.
Hígíthatjuk még tejjel, és citromlével savanyíthatunk rajta.
Nagyon jól érvényesül a citromfű íze!
Megérett a cseresznye
Megérett a cseresznye, piroslik az ágon
Ezer piros csengettű csilingel az ágon..........
Zelk Zoltán