Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. június 4., kedd

Pikáns Cseresznyeleves




   Cseresznye befőttet készítettem.
   A befőttnek túl érett cseresznyékből , gondoltam együnk egy kis leveskét.
 
 



Hozzávalók:

  • 500 g cseresznye
  • 1-2 egész fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0,5 dl citromlé
  • édesítő ízlés szerint
  • citromfű ág
  • pici só



 
   A cseresznyéket feltettem főni kb 1 l vízbe, amihez hozzá adtam a fahéjat,szegfűszeget citromfüvet.
   Miután megfőttek, de nem szétfőttek, kivettem a citromfüvet ,és behabartam tejszín és 1.5 kanál
   liszttel.
   Hígíthatjuk még tejjel, és citromlével savanyíthatunk rajta.
   Nagyon jól érvényesül a citromfű íze!




Megérett a cseresznye


Megérett a cseresznye, piroslik az ágon 
Ezer piros csengettű csilingel az ágon..........


Zelk Zoltán