Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. június 28., péntek

Meggyes- grízes rétes



    Kipróbáltam egy olyan meggyes rétes tölteléket, amelynek alapja jó kemény tejbegríz.
    Sok lett a gríz , de a meggyek már az utolsó szemek voltak a kis fánkról, ezért ribizlivel
    helyettesítettem a másik rúdnál.
   




Hozzávalók:

  • 1 cs 8 db -os réteslap
  • 30 dkg meggy , vagy fele ribizli
  • 1-2 kanál zsemlemorzsa
  • 7 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg margarin
  • 1 citrom héja
  • cukor tetszés szerint, vagy édesítő
  • olaj




   A meggyet többször átmossuk, majd kimagozzuk, megszórjuk cukorral.
   A tejből, a búzadarából, margarinból,tetszés szerinti cukorból jó sűrű masszát
   főzünk.
   Kihűtjük, majd belereszeljük a citromhéját.
   A réteslapokat kibontjuk, 4-4 lapra vesszük.
   Külön külön megkenjük olajjal, és rárétegezünk a grízt, majd a meggyet kinyomkodjuk,
   rátesszük a masszára,megszórjuk a zsemlemorzsával.
   Óvatosan felgöngyöljük, lekenjük olajjal,majd fél órát sütjük.
   Kisülés után egy vizes konyharuhával letakarjuk a tepsit,egy pár percre.
   Így szépen lehet szeletelni,mert megpuhulnak a lapok a gőzben és nem törik.
   Porcukorral megszórva tálaljuk.
 



Vicc:

A sánta bemegy a cukrászdába
- Jó napot kívánok. Van rétes?
- Sajnos nincs.
A sánta elindul az ajtó felé.
Közben bejön egy kis fiú, kér egy rétest, kifizeti és kimegy.
A sánta visszamegy és megkérdezi
- Nekem mért nem adott rétest?
- Hát tudja: Aki nem lép egyszerre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése