Az utolsó eperszemeket szedtük le a kertből.
Gondoltam ezt már eltesszük télire, mégpedig lekvár formájában.
Lett is két kis üvegecske, meg egy kis adag, amiből készült ennek a pitének a krémje.
Hozzávalók:
- 1 leveles tészta
- 1 dl eperlekvár ( nekem éppen akkor főtt ki, mentával ízesítve)
- 1 tömlős natúr krémsajt
- 1-2 kanál sűrű tejföl
- pici darált mák
- pár szem eper
- porcukor
- 1 db tojássárgája
A kiengedett levelestésztát kinyújtottam, majd ráhelyeztem egy pite formára, majd a széleinél
lenyomkodtam, és a leszakadt tésztát felhasználtam lekvárral sütve.
A frissen megfőzött mentás -eperlekvárral összekevertem a krémsajtot, majd kicsit lazítottam
még az állagán 1-2 kanál tejföllel.
A tésztát megszurkáltam, hogy ne hólyagosodjon fel, és rákentem a krémet.
Megszórtam darált mákkal, ami ízesítve van, rányomkodtam félbevágott eperszemeket,
és lekentem a szélét tojássárgájával.
Forró sütőben sütöttem fél órácskát, majd kihűlés után leporcukroztam, és szeleteltem.
A Pite
Belül krémes töltelék
Kívül epres tészta
Ebéd után jólesik Apókának még ma.