Germersdorfi cseresznyénk éreget.
20 éve itt lakunk, de most termett először ennyit, mert mindig lefagyott.
Úgy gondolom, hogy amíg le nem eszik a madarak , lesz időm kikisérletezni a tökéletes
cseresznyés pitét.
Annál is inkább mert a férjem mindennap megenné.
Ma diópótlóval és fahéjjal készült.
Hozzávalók:
a tésztához
15 dkg margarin (puha)
18 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
1 sütőpor
csipet só
a töltelékhez:
0,5 kg cseresznye
3 kanál diópótló
őrölt fahéj
A margarint a porcukorral és a 4 tojás sárgájával jól elkeverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet
és a sütőport,valamint én még 2 evőkanál vizet is adtam hozzá.
A tojások fehérjéből egy csipet só hozzáadásával keményhabot verünk.
Óvatosan a habot összedolgozzuk a tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tészta tetejére rászórjuk a – diópótlóval és kevés fahéjjal elkevert – kimagozott cseresznyét, és 180ºC fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla, majd kihűlés után szeleteljük és tálaljuk.
Napi negyed kiló cseresznye fogyasztása már kimutathatóan csökkenti a vér húgysav-szintjét,
és az ízületi betegségek megelőzésében, karbantartásában is segít.