2013. június 2., vasárnap

Epres joghurt torta



   Még mindig EPER!
   Ezt a fajta joghurt tortát nagyon szereti a család.
   Most csak egy kicsit változtattam rajta, mert nem volt itthon tejszín, de így is nagyon finom lett.




  Hozzávalók:

  •  2 nagy epres joghurt
  •  1 nagy natúr joghurt
  •  1 epres puding ( e helyett 0,5 tejszínt szoktam)
  •  0,5 l tej ( csak a  puding miatt)
  •  1 zacskó étkezési zselatin
  •  0,5 kg eper
  •  3 evőkanál eperszörp (elhagyható ,helyette cukor ha nem elég édes)




    Vasárnapi ebéd mellé gondoltam,legyen egy kicsit "lajtosabb" édesség.
    A pudingot felfőztem, majd beleöntöttem a joghurtokat.
    Így annyira lehűlt, hogy bele tudtam keverni a zselatint.
    Az eper felét pürésítettem, a másik felét kockára vágtam, és ezt is hozzáadtam a keverékhez.
    Majd , hogy egy kicsit még szinesítsem jött hozzá a szörp és máris formákba öntöttem.
    A képen látható formán kívül, még egy vékonyka őzgerincbe is jutott.
    Hűtőbe tettem egy pár órára.



Az eper álma

Szólt az eper: híres leszek,
hosszú vándor útra megyek,
vele megy az eperinda,
-billeg, mint az órainga -

ágai is segítették, biztatgatták:
menj még, menj még!
Olyan hosszú már a szára,
kertből kijut az utcára;

indul tovább, tesz egy túrát,
levelei vissza húzzák:
a szép kertet jaj, ne hagyd el,
földönfutó eper leszel!

Híres leszek, szólt az eper,
tudom, hogy rám büszke leszel.
És az eper tovább halad,
milyen sok ház, magas falak!

Nem tettek ki névtáblákat,
mert nincs neve az utcának.
Itt egy gyümölcs, - szólt apóka,
legyen ő a névadója!

Az eperszem nagyon boldog,
napsugár is rámosolygott.
Eperről szól már a nóta,
utcát neveztek el róla.

Lupsánné Kovács Eta