Könnyű zöldséges salátát készítettem, egy kis sajttal kiegészítve.
Alapját a friss roppanós káposzta adja, valamint a paradicsom, a gyenge uborka, a friss újhagyma,
és a üde petrezselyem, a sajt összessége , az ízharmóniát.
Hozzávalók: az arányokat ki ki ízlésére alakíthatja
- új káposzta
- újhagyma szárral
- paradicsom
- uborka
- petrezselyem
- sovány sajt ( pl Óvári)
- joghurt
- diétás majonéz( 1 tojásfehérje,40 ml olaj,2 dl joghurt,mustár,bors, só)
Metéltre vágjuk a káposztát, picit besózzuk.
Az uborkát, a paradicsomot, a hagymát szeleteljük, a petrezselymet apróra, a sajtot csíkokra
vágjuk.
Az összes hozzávalóhoz hozzákeverjük a diétás majonézt,majd megszórjuk petrezselyemmel.
A tojásfehérjét kevés mustárral , citromléve elkeverjük egy habüstben.
Állandó keverés mellett hozzácsepegtetjük az olajat, a joghurtot, és ízlés szerint fűszerezzük.
“A tested a poggyász, amit egész életeden keresztül hordanod kell. Minél több a felesleg rajta, annál rövidebb az út.” (Arnold H. Glasgow)