Meggyesen még sosem .
Hogy miért nem? Nem is tudom.
Igazán finom!
A következő napra sütöttem a lányomnak, és párjának, akik hazalátogattak Sopronból.
Kisülés után azonban a férjem határozottan kérte a süti szélét, mert az jár azonnal.
Másnap a kiegészült családtagokkal ettük meg a többi részét.
Hozzávalók:
,
A túrót,mivel elég lágy volt, két kanál búzadarával, a vaníliás cukorral, a citrom héjával
összekeverjük és egy fél órát hűtőbe tesszük.
Közben a meggyet kimagozzuk,2 kanál zsemlemorzsával meghintjük.
A porcukrot, a lisztet, és a sütőport öszekeverjük.
A keverék felét beleszórjuk a kimargarinozott tepsibe,a túrót ráhelyezzük, a meggyet is
rányomkodjuk 2 kanál darált mákkal meghintjük.
(az utóbbit nem csak dekorációnak szántam, hanem az ízesítése
miatt is).
A másik fél lisztes porcukrot is rászitáljuk.
A tejet elkeverjük a tojásokkal, és ráöntjük a tetejére.
Középmelegben sütjük, én most porcelán tepsibe sütöttem, és így 50 perc lett a sütési idő,
de fém tepsiben elég 30 perc.