Meggylekvár készítésének vége felé gondoltam ki , hogy készítek egy kakaósat a páromnak.
Miután maradt még a lekvárból, hozzáadtam a kalácshoz a maradékot ,amitől egy kissé pikáns lett,
de nagyszerűen illett a kakaóhoz.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 tojás sárgája + 1 kenésre
- fél élesztő
- 5-6 dkg cukor
- 10 dkg margarin olvasztva a tésztába 5 dkg kenésre
- megylekvár
- kakaó
- porcukor
- 1-2 kanál darált mák
A kalács hozzávalóit bedagasztottam, majd letakarva meleg helyre / az udvaron jó idő volt/ tettem.
Miután szépen megkelt, négy részre vágtam, majd kinyújtottam, és egy tányér segítségével
körbevágtam egyenként mind a négyet.
Egy kerek tortaformába tettem az első lapot, majd mgkentem olvasztott margarinnal, frissen főzött
megylekvárral, és megszórtam porcukros kakaóporral minden lapot.
Az utolsónál bevágtam egy pár helyen, és a maradék lekvárt még bekanalaztam a mélyedésekbe.
Lekentem tojássárgájával, megszórtam egy-két kanál darált mákkal,és 40 percig sütöttem
középmeleg sütőben.
A boldog szakácstól , mosolygós lesz a kalács!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése