Pizzát készítettem ma.
Kettőnknek már nagyon régen csináltam.
Mindig akkor volt, amikor a lányok hazajöttek ,utoljára nagyobb mennyiségben pedig Kitti lányom
Lánybúcsúján.
Hozzávalók: 1 nagyobb és egy kisebb tepsi lett belőle
a tésztához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl víz
- 1 dl olivaolaj
- só
feltéthez
- 4-5 paradicsom
- fél doboz konzerv kukorica
- 5 dkg szalámi
- 10 dkg sonka
- 2 db hagyma
- 1 db zöld paprika
- 15 dkg sajt
- 1 kiscsokor bazsalikom vagy 1 kiskanál szárított
- 1 kiskanál oregánó
- 2 dl paradicsom salsa
- 1 kávéskanál fokhagymakrém
- olaj
- pici cukor
A lisztből, az élesztőből, sóból ,olajból kelttésztát készítettem, de én csak vízzel szoktam,
nem tejjel.
Amíg a bedagasztott tészta kicsit kelt, addig felszeleteltem a paradicsomot, a szalámit, sonkát.
A paradicsoszószt összefőztem a fokhagymakrémmel, egy pici vízzel, bazsalikommal,
oreganóval,sóval, és a hagymával.
A tepsit kiolajoztam, kibéleltem a tésztával, megkentem a szósszal, és rápakolásztam a
hozzávalókat.
Fél órát sütöttem, 200 fokon,majd amikor piros lett a széle kivettem,és szeletelve tálaltam.
Az ételkészítés a legrégebbi művészet,mivel Ádám is éhesen született!