2013. július 3., szerda

Karfiolkrémleves buggyantott tojással



    Régen ettünk karfiolt már, de most hozzájutottam egy nagy fejhez, igen jutányos áron.
    Készítettem is belőle ízletes leveskét.
 




    Hozzávalók: 2 személyre

  • 4-5 db közepes karfiolrózsa
  • 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt) jó a kocka is
  • késhegynyi kurkuma
  • petrezselyem levél
  • 2-3 kanál joghurt
  • 1 fő / tojás
  • 1ev kanál ecet
  • pirítós kenyér





   A rózsákat megmossuk, a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
   A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.
   A buggyantott tojásokhoz vízet forralunk só, és egy evőkanál ecettel.
   A tojást felütjük, és egy pohárba tesszük.
   Egy fém merőkanalat beleteszünk a forró vízbe , megvárjuk míg átmelegszik, és a tojást óvatosan
   belebuggyantjuk a kanálba.
   A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízbe , hogy a tájásfehérje szépen bevonja a sárgáját.
   Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.
   Pirított kenyérszelettel, és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
   Kicsit savanykás , az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.


"A mosollyal fizetni lehet.
 A mosollyal kárpótolni lehet.
 A mosollyal életet lehet adni.
És van mosoly, melyért meghal az ember."   Antoine de Saint-Exupé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése