Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. július 3., szerda

Karfiolkrémleves buggyantott tojással



    Régen ettünk karfiolt már, de most hozzájutottam egy nagy fejhez, igen jutányos áron.
    Készítettem is belőle ízletes leveskét.
 




    Hozzávalók: 2 személyre

  • 4-5 db közepes karfiolrózsa
  • 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt) jó a kocka is
  • késhegynyi kurkuma
  • petrezselyem levél
  • 2-3 kanál joghurt
  • 1 fő / tojás
  • 1ev kanál ecet
  • pirítós kenyér





   A rózsákat megmossuk, a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
   A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.
   A buggyantott tojásokhoz vízet forralunk só, és egy evőkanál ecettel.
   A tojást felütjük, és egy pohárba tesszük.
   Egy fém merőkanalat beleteszünk a forró vízbe , megvárjuk míg átmelegszik, és a tojást óvatosan
   belebuggyantjuk a kanálba.
   A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízbe , hogy a tájásfehérje szépen bevonja a sárgáját.
   Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.
   Pirított kenyérszelettel, és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
   Kicsit savanykás , az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.


"A mosollyal fizetni lehet.
 A mosollyal kárpótolni lehet.
 A mosollyal életet lehet adni.
És van mosoly, melyért meghal az ember."   Antoine de Saint-Exupé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése