Régen ettünk karfiolt már, de most hozzájutottam egy nagy fejhez, igen jutányos áron.
Készítettem is belőle ízletes leveskét.
Hozzávalók: 2 személyre
- 4-5 db közepes karfiolrózsa
- 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt) jó a kocka is
- késhegynyi kurkuma
- petrezselyem levél
- 2-3 kanál joghurt
- 1 fő / tojás
- 1ev kanál ecet
- só
- pirítós kenyér
A rózsákat megmossuk, a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.
A buggyantott tojásokhoz vízet forralunk só, és egy evőkanál ecettel.
A tojást felütjük, és egy pohárba tesszük.
Egy fém merőkanalat beleteszünk a forró vízbe , megvárjuk míg átmelegszik, és a tojást óvatosan
belebuggyantjuk a kanálba.
A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízbe , hogy a tájásfehérje szépen bevonja a sárgáját.
Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.
Pirított kenyérszelettel, és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
Kicsit savanykás , az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.
"A mosollyal fizetni lehet.
A mosollyal kárpótolni lehet.
A mosollyal életet lehet adni.
És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése