Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. július 20., szombat

Feketeribizlis pohárkrém



Dzsemet főztem feketeribizliből.
Ami már nem fért bele egy üvegbe, de egy másikba meg kevés lett volna, abból készítettem ezt
a pudingos pohárkrémet.
Egyaránt izgalmas volt a színe és az íze is.

Hozzávalók: 2 pohárhoz
  • 1 db vaníliás pudingpor
  • 2-3 kanál sűrű feketeribizli dzsem, vagy 1 marék ribizli pürésítve,de akkor + cukor
  • 0,5 l tej   
  • 1 fél kiskanál vanília esszencia 
  • édesítő ízlés szerint
  • 1-2 kanál ribizli szem

Elkészítése a puding főzéséből, kihűtésébőlt valamint a lekvár , vagy püré egybe keveréséből áll.
Nem tettem bele zselatínt se, mert olyan szépen megkeményedett a hűtőben.
Szórtam bele még ribizli szemeket is .
A savanykás íz, és a vanília íze nagyon jól harmonizált.







  Az ínnyencség a mértéktelenség ellentéte.