Dzsemet főztem feketeribizliből.
Ami már nem fért bele egy üvegbe, de egy másikba meg kevés lett volna, abból készítettem ezt
a pudingos pohárkrémet.
Egyaránt izgalmas volt a színe és az íze is.
Hozzávalók: 2 pohárhoz
- 1 db vaníliás pudingpor
- 2-3 kanál sűrű feketeribizli dzsem, vagy 1 marék ribizli pürésítve,de akkor + cukor
- 0,5 l tej
- 1 fél kiskanál vanília esszencia
- édesítő ízlés szerint
- 1-2 kanál ribizli szem
Elkészítése a puding főzéséből, kihűtésébőlt valamint a lekvár , vagy püré egybe keveréséből áll.
Nem tettem bele zselatínt se, mert olyan szépen megkeményedett a hűtőben.
Szórtam bele még ribizli szemeket is .
A savanykás íz, és a vanília íze nagyon jól harmonizált.
Az ínnyencség a mértéktelenség ellentéte.