2013. július 20., szombat

Feketeribizlis pohárkrém



Dzsemet főztem feketeribizliből.
Ami már nem fért bele egy üvegbe, de egy másikba meg kevés lett volna, abból készítettem ezt
a pudingos pohárkrémet.
Egyaránt izgalmas volt a színe és az íze is.

Hozzávalók: 2 pohárhoz
  • 1 db vaníliás pudingpor
  • 2-3 kanál sűrű feketeribizli dzsem, vagy 1 marék ribizli pürésítve,de akkor + cukor
  • 0,5 l tej   
  • 1 fél kiskanál vanília esszencia 
  • édesítő ízlés szerint
  • 1-2 kanál ribizli szem

Elkészítése a puding főzéséből, kihűtésébőlt valamint a lekvár , vagy püré egybe keveréséből áll.
Nem tettem bele zselatínt se, mert olyan szépen megkeményedett a hűtőben.
Szórtam bele még ribizli szemeket is .
A savanykás íz, és a vanília íze nagyon jól harmonizált.







  Az ínnyencség a mértéktelenség ellentéte.