Gyenge vajbabot kaptam Anyukámtól, ebből kellett valami ebédet kreálnom.
Leves? Főzelék? Rakott? Miközben tisztítottam járt az agyam rendesen.
Á valami mást akartam. Végül egy pikáns babsaláta készült.
Hozzávalók:
- kb fél kg vajbab
- 1 fej hagyma
- 2-3 kanál szójaszósz
- csipet frissen római kömény
- só
- 1 kanál olaj
- pici csilipor
- mozzarella sajt
- szeletelt parasztsonka
- kakukkfű
- 1-2 kanál joghurt
A babot megmostam, daraboltam, majd az olajon megdinsztelt hagymára tettem,
és annyi vízzel főztem puhára , amennyi ellepte.
Közben sót, szójaszószt, köményt adtam hozzá, majd elforraltam a levet róla.
A sonkákat egy szál kakukkfűvel megpirítottam, majd beburkoltam egy-egy szelet mozzarellát vele.
Végül tálaláskor még egy kis joghurttal öntöztem meg a babot, és megszórtam egy pici csiliporral.
A vajbab nagyon sok B5-vitamint tartalmaz, ami fontos immunserkentő, segíti a szervezetet az antitestek termelésében, melyek leküzdik a betegségeket.
A folsavnak is jó forrása, ami alapvetően szükségek az ivarszervek egészségéhez.
Ásványi anyagokban is gazdag, mangán tartalma megállítja a vírusok szaporodását, vas és cink tartalma immunerősítő hatású.
Jó fehérjeforrás.
/reforma/