Ez a patiszon 80 km-t utazott velem.
Hétvégén a lányoméknál voltunk,Ő ajánlotta fel, hogy készítsek belőle valamit.
Hazafelé utazva kigondoltam, hogy tölteni fogom,mert van otthon barnarizsem már megfőzve.
Hozzávalók:
- 1 arasznyi átmérőjű patiszon
- 500 g darált pulykahús
- 4-5 kanál főtt barnarizs
- 1 tojás
- 1 teáskanál gulyáskrém
- 2 ág kakukkfű
- bazsalikom levél
- 1 kanál libazsír
- só
- 1-2 kanál Cézár saláta öntet
A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét.
Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét,kb 1 cm maradjon.
A darálthúst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, 1 tojással összekeverjük.
Teszünk bele még Cézár saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajtos ízt ad neki.
A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve tepsibe téve,
200 fokon egy órát sütjük.
Úgy tudjuk ellenőrizni , hogy kész van -e már hogy, beleszúrunk belülről az egyik fodrocskába.
Tipp:
Vásárlásnál nyomjuk bele a körmünket, mert amelyikbe nem tudjuk belenyomni,
az már öreg, nem szabad megvenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése