2013. július 10., szerda

Meggyes-csokiszószos rizsfelfújt


 
   Ismét meggy!    Még mindig van a tarsolyomban!!





   Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 4 db tojás
  • tej
  • 1 zacsi vaníliás cukor
  • margarin kb 10 dkg
  • 1 zacskó csokipuding
  • csokis-meggy aroma
  • 500 g meggy
  • cukor ízlés szerint





 
   A rizst megmossuk, majd feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi.
   Majd ha elfőtt a víz, tejet adunk hozzá és azzal főzzük puhára.
   Kihűtjük, majd margarin vagy vaj kerül bele.
   A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
   A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a rizses masszához keverjük.
   Kivajazott tepsibe simítjuk,meggyel megszórjuk a tetejét , és sütjük pirulásig kb 30-40 perc.

   A szószhoz készítünk egy csokipudingot, melyhez adunk csokis-meggy aromát ,
   a főzés végén adunk hozzá tetszőleges mennyiségű meggyet és együtt főzzük pár percig.
   A szósz sűrűségét alakíthatjuk egy-két kanál vízzel.
   Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.




    Minden napnak van valami öröme,
   Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.
     Vass Albert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése