Ismét meggy! Még mindig van a tarsolyomban!!
Hozzávalók:
- 40 dkg rizs
- 4 db tojás
- tej
- 1 zacsi vaníliás cukor
- margarin kb 10 dkg
- 1 zacskó csokipuding
- csokis-meggy aroma
- 500 g meggy
- cukor ízlés szerint
A rizst megmossuk, majd feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi.
Majd ha elfőtt a víz, tejet adunk hozzá és azzal főzzük puhára.
Kihűtjük, majd margarin vagy vaj kerül bele.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a rizses masszához keverjük.
Kivajazott tepsibe simítjuk,meggyel megszórjuk a tetejét , és sütjük pirulásig kb 30-40 perc.
A szószhoz készítünk egy csokipudingot, melyhez adunk csokis-meggy aromát ,
a főzés végén adunk hozzá tetszőleges mennyiségű meggyet és együtt főzzük pár percig.
A szósz sűrűségét alakíthatjuk egy-két kanál vízzel.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Minden napnak van valami öröme,
Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.
Vass Albert
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése