Az idén is van cukkini bokor a kertben, lesz is recept bőven , most az elsőkből kétféle étel.
A jövendőbeli vőm szerint a 10-15 cm cukkini a legfinomabb , ezt fogom az idén szem előtt tartani.
- 2 kicsi cukkini
- 3-4 kanál teljeskiőrlésű Tönköly liszt
- só
- bors
- 2-3 kanál joghurt
- olaj
- 1 kicsi uborka
- kapor
Egy és egy fél cukkinit legyalulunk, besózzuk, majd negyóra múlva kinyomkodjuk a levet belőlük.
A lisztet és a borsot hozzáadjuk, majd kiolajozott tepsibe kis halmokat rakunk.
Megspricceljük még olajjal, és sütjük pirulásig, majd megfordítjuk.
Közben a másik fél cukinit, és a kis uborkát (ami szintén bevolt sózva,) elkeverjük 2-3 kanál hűtött
joghurttal és vágott kaporral.
A pillanatok nem vesznek el soha.
A legszebb pillanatokból áll össze az a kép, amit
Életnek nevezünk.
A legszebb pillanatokból áll össze az a kép, amit
Életnek nevezünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése