Fagyi is legyen meggyes!
Fincsi lett, Apának tetszett:)
Hozzávalók:
- 25 dkg meggy
- 2,5 dl joghurt ( vagy tejszín)
- pár db citromfű levél
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 cs Váncza tejszínhabpor
A kimagozott meggyet a citromfűvel, botmixerrel összezúzzuk, majd hozzáadjuk a cukrot,
és a joghurtot.
Lapos tálkába ,majd a fagyasztóba tesszük.
Félóránként 3x megkeverjük,hogy a jégkristályok összetörjenek.
Mielőtt fogyasztanánk, előtte fél órával a sima hűtőbe tegyük, ekkor jól formázhatóvá válik.
Felvert Váncza tejszínhabporral, és friss meggyel tálaljuk.
Tipp:
Egyszerűbb, ha a fagyit jégkockatartóba dermesztjük meg, felhasználáskor forró vízbe mártjuk,
így szép formákat kapunk.
Érdemes dupla mennyiséget készíteni, mert sokáig eláll a fagyasztóba.
Krémesebb, ha tejszínt használunk a tej, ill joghurt helyett.
Túl édes krémek nehezen fagynak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése