2013. július 7., vasárnap

Meggyfagylalt habbal...



   Fagyi is legyen meggyes!
   Fincsi lett, Apának tetszett:)



  Hozzávalók:

  • 25 dkg meggy
  • 2,5 dl joghurt ( vagy tejszín)
  • pár db citromfű levél
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 cs Váncza tejszínhabpor




    A kimagozott meggyet a citromfűvel, botmixerrel összezúzzuk, majd hozzáadjuk a cukrot,
    és a joghurtot.
    Lapos tálkába ,majd  a fagyasztóba tesszük.
    Félóránként 3x megkeverjük,hogy a jégkristályok összetörjenek.
    Mielőtt fogyasztanánk, előtte fél órával a sima hűtőbe tegyük, ekkor jól formázhatóvá válik.
    Felvert Váncza tejszínhabporral, és friss meggyel tálaljuk.


 
Tipp:

   Egyszerűbb, ha a fagyit jégkockatartóba dermesztjük meg, felhasználáskor forró vízbe mártjuk,
   így szép formákat kapunk.
   Érdemes dupla mennyiséget készíteni, mert sokáig eláll a fagyasztóba.
   Krémesebb, ha tejszínt használunk a tej, ill joghurt helyett.
   Túl édes krémek nehezen fagynak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése