Még mindig a meggyes téma dübörög.
Muffin még nem volt?
No lássuk akkor........
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 20 margarin
- 2 tojás
- 1 kis pohár joghurt
- 5 dkg mák
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 löttyintés csokis- meggy aroma
- pici só
- 20 dkg kimagozott meggy
A sütőt bemelegítjük,a tepsit kibéleljük kapszlikkal.
A szokásos módon, először a száraz, majd a nedves hozzávalókat
összekeverjük.
Vagyis a lisztet, a sót, a fahéjat,sütőport, szódát,mákot egybe.
Majd a puha margarint kikeverjük a cukorral,tojással,aromával.
A szárazanyagokat hozzákeverjük óvatosan a nedvesekhez,
majd a joghurttal lazítunk az állagon.
A papír kapszlikba teszünk egy kanál tésztát, két szem meggyet
ismét egy kanál tésztát, majd egy szem meggyel bóbitázzuk .
A sütőben 30 percig sütjük, majd meggyöntettel tálaljuk.
A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig felér egy igazi vitalizáló kezeléssel.
Nagyon-nagyon kívánatos!
VálaszTörlés