Szép kacsanyak csomagot vettem, nem kis mennyiség volt benne 1,2 kg.
Régen készítettem húsleves, a melegben nem is kívántuk, de most jól esett.
Hozzávalók: a leveshez
- 1,2 kg kacsanyak
- 3-4 db sárgarépa
- 2 csokor petrezselyem levél
- 1 karalábé
- zellerszár
- 2 kisebb hagyma
- 2 db fokhagyma
- 1 Tv paprika
- kb 10 db szemesbors
- pici szerecsendió virág, vagy reszelve a dió
- delikát ízlés szerint
gombóchoz:
- kb 20 dkg kacsahús a levesből
- 3 db tojás
- 3 db szeletelt kenyér
- 2-3 zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem levél
- delikát
- bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kacsanyakakat kisebb darabokra vágjuk, majd megtisztítjuk a hártyáiktól.Hideg vízbe tesszük, és lassan gyöngyöző "üzemmódba" 2 órán át főzzük.
Leszedjük a barna habot róla, kiszedjük a nyakdarabokat, és bezöldségeljük.
Amíg a zöldségekkel kb még egy órát fő, addig leszedjük a nyakcsontokról a húst.
Lusta voltam elővenni a húsdarálót, így csak késsel átvagdostam egy párszor a hús
csíkokat.Hozzáadtam az áztatott kenyeret, tojásokat,fűszereket petrezselymet, olajat, és a zsemlemorzsa, és egy pár kanál leves segítségével alakítottam ki a gombócok végleges állagát. A levesben főztem ki a zöldségek között, ,egy pár perc alatt.
A levest a húsgombócokkal és a főtt zöldségekkel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése