Ma már aktuális volt megsütni Apának a kedvenc kakaós kalácskáját. Nehogy hiányérzete legyen.
Kicsit próbálgattam változtatni , csempésztem bele fahéjat is, és a csavargatáson is módosítottam.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg margarin( 5 a tésztába 5 kenni )
- 5 dkg dkg cukor
- 3 ev kanál Holland kakaó+6 púpos ev kanál cukor
- fél kávéskanál fahéj
dagasztó programját.
Másfél órát így nyugodtan dolgozhattam a kertben.
Miután megkelt szépen a tészta, majd kifutott az üstből, két részre vágtam.
Kinyújtottam az egyiket, lekentem margarinnal, megszórtam cukros fahéjas kakaóval, és szorosan felcsavartam.
A másik tésztát is ugyanígy készítettem, de mielőtt feltekertem volna, ráhelyeztem az előző tekercset, és vele együtt tekertem fel.
Bevágtam három helyen úgy 3 cm hosszan és 1cm mélyen így csak ott fog kicsit szétnyílni nem oldalt reped meg a gőztől.
Most nem kentem le tojással, hanem a sülés végén kenegettem meg cukros tejjel.
Így is szép piros lett, miután 45 percet sült.
Egyél kiflit vagy kalácsot, ezzel váltsd meg a világot!
The Grenma