Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. február 26., kedd

Diós finommetélt


       Semmi extra, csak diósra vágytam.
A csipkelekvárom sajna már igencsak fogyóban van.


    Hozzávalók:
  • 25 dkg finom metélt
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 10 dkg finomra darált dióbél
  • porcukor  ízlés szerint
  • csipetnyi só
  • lekvár

A darált diót a sóval és a porcukorral összekeverem  ne legyen édes, főleg ha lekvár is lesz rajta.
A megfőtt tésztát az olvasztott vajra szedjük, és jól összekeverjük, majd átforrósítjuk.
Adagokra osztva meghintjük cukros dióval, és bármilyen lekvárral.



 Az élet olyan, akár a dió.

 Az embernek fel kell törnie a kemény héjat, hogy a finom húshoz jusson.

 Erőszakkal. És közben az is megeshet, hogy a csonthéj megsebzi az ember kezét. 

 idézetek vége - Le Renard