Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. február 3., vasárnap

Szilvásgombóc ó-ó-ó-ó




  Finom Szilvásgombóc került az asztalra.

Valahogy gombóc ehetnékem támadt, és amíg készítettem,  a musical Szilvásgombóc dalát dúdolgattam magamban.


 Hozzávalók:
  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 1 kanál zsír
  • 1 kis kanál só
  • 1 üveg szilvabefőtt
  • fahéj
  • porcukor
  • 1 vaníliás puding
  • tej



  Miután a krumplit megfőztük, kissé kihűtjük, megtörjük, belekerül a zsír és a só, valamint a liszt.
  Összegyúrjuk a tésztát , majd kinyújtjuk, négyzeteket vágunk.
  A kimagozott szilvát ráhelyezzük,pici fahéjat szórunk rá, majd gombócokká formázzuk.
  Forró vízben kifőzzük őket, úgy hogy ha feljönnek a víz tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni,
  majd  pirított zsemlemorzsába hembergetjük.
  A befőtt levéből és annyi tejből hogy megfelelő állagú legyen a puding ,finom sodót készítünk.

 Ti is  hangulatba kerülhettek  az isteni musicallel


Presser/Padlás / Szilvásgombóc
Legendás szereplőkkel
Szöveggel 



A gombócnak is lelke van.