Finom Szilvásgombóc került az asztalra.
Valahogy gombóc ehetnékem támadt, és amíg készítettem, a musical Szilvásgombóc dalát dúdolgattam magamban.
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 1 kanál zsír
- 1 kis kanál só
- 1 üveg szilvabefőtt
- fahéj
- porcukor
- 1 vaníliás puding
- tej
Miután a krumplit megfőztük, kissé kihűtjük, megtörjük, belekerül a zsír és a só, valamint a liszt.
Összegyúrjuk a tésztát , majd kinyújtjuk, négyzeteket vágunk.
A kimagozott szilvát ráhelyezzük,pici fahéjat szórunk rá, majd gombócokká formázzuk.
Forró vízben kifőzzük őket, úgy hogy ha feljönnek a víz tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni,
majd pirított zsemlemorzsába hembergetjük.
A befőtt levéből és annyi tejből hogy megfelelő állagú legyen a puding ,finom sodót készítünk.
Ti is hangulatba kerülhettek az isteni musicallel
Presser/Padlás / Szilvásgombóc
Legendás szereplőkkel
Szöveggel
A gombócnak is lelke van.