Hozzávalók:
350 g liszt+ nyújtáshoz
1 evk cukor
5 db tojássárgája
1 evk tejföl
1 evk rum
só
olaj a sütéshez
porcukor
lekvár
A lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a tojássárgájával,a tejföllel, a sóval, a rummal.
Belisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és derelyevágóval szeljük rombusz alakúra.
A közepükbe vágjunk csíkot, amelyen áthurkoljuk a két, egymással szembe lévő csücsköt.
Bő, forró olajban süssük ki a fánkokat.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálalhatjuk.
Itt van a farsang,
készül a fánk.
Hatalmas móka
vár itt ma ránk.
Pattog a tűz, és
serceg a zsír,
mindenki ehet,
amennyit bír.
készül a fánk.
Hatalmas móka
vár itt ma ránk.
Pattog a tűz, és
serceg a zsír,
mindenki ehet,
amennyit bír.
Tűnjön el innen
végre a tél,
ropja a táncot
aki csak él!
Jöjjön a napfény,
süssön le ránk!
Addig is együnk,
fogyjon a fánk!