Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. február 27., szerda

Sárgaborsó püré



                                              Egyik  kedvenc főzelékemet készítettem el.
                                      Gyerekkoromban ki nem álhattam, mostanában szerettem meg.


       Hozzávalók:
  • 1/2 liter marhahúsleves ( lehet kockából is ha nincs más)
  • 25 dkg felesborsó
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kanál liszt
  • pici paprika
  • kevés tejszín

      A marhahúslevestben megfőzzük a borsót, majd szitán áttörjük.
      Gyenge rántást készítünk, folytonos keveréssel hozzátesszük a pürét, sózzuk,
      pár percig még főzzük, tejszínnel selymesítjük.
   
      Zöldhagymával, fasírttal tálaljuk.



"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)