Ahogy a lányaim nevezték anno "lepedős leves"
A nagydarab tészták a levesben mondatták velük ezt az elnevezést.
Hozzávalók
- 1/2 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 15 dkg szalonna
- 15 dkg nagykocka, vagy csuszatészta
- 1 kanál pirospaprika
- só
- delikát
A füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, kiolvasztjuk,a tepertőt egy tányérra kivesszük.
A tésztát világos barnára pirítjuk, és kivesszük ezt is a tányérra.
A kockára vágott hagymát rózsaszínűre fonnyasztjuk, majd a tepertőt és a csuszatésztát visszarakva a fazékba megszórjuk paprikával.
A kockára vágott krumplit is hozzáadjuk, és felöntjük vízzel,sózzuk pirosarannyal fűszerezzük , megfőzzük.
Az életem olyan mint a leves, örökké forró és soha sem felmelegített. XY