2013. február 11., hétfő

Lebbencsleves



Ahogy a lányaim nevezték anno "lepedős leves"

A nagydarab  tészták a levesben mondatták velük ezt az elnevezést.


Hozzávalók
  • 1/2 kg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 15 dkg szalonna
  • 15 dkg nagykocka, vagy csuszatészta
  • 1 kanál pirospaprika
  • delikát



 A füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, kiolvasztjuk,a tepertőt egy tányérra kivesszük.
A tésztát világos barnára pirítjuk, és kivesszük ezt is a tányérra.
A kockára vágott hagymát rózsaszínűre fonnyasztjuk, majd a tepertőt és a csuszatésztát visszarakva a fazékba megszórjuk paprikával.
A kockára vágott krumplit is hozzáadjuk, és felöntjük vízzel,sózzuk pirosarannyal fűszerezzük , megfőzzük.


Az életem olyan mint a leves, örökké forró és soha sem felmelegített. XY