Van olyan ember aki nem szereti?
A magyar konyha örök klasszikusa!
Apa készíti a legfinomabb paprikáskrumplit.
Ugye lányok?
Mindig azt mondtátok, mert ő aztán beleadott apait mármint szalonna, sonka stb
én meg akkor még, csak úgy lájtosan.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg zsír
- 10 dkg füstölt kolbász , vagy lecsókolbász
- 2 ev kanál pirospaprika
- só
- bors
A füstölt szalonnát 1 kanál zsírral megolvasztjuk, a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát a szalonna zsírban üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, és még forrón belekevejük a pirospaprikát.
A meghámozott darabolt burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje.
Sózzuk, amikor már majdnem kész beletesszük a kolbászt és készre főzzük.
nokedlival