Finom töltött stanglikat készítettem, volt is sikere.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 1 evk olaj
- 2 kk só
- 1 evk cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 nagy tejföl
- fokhagyma
- 15 dkg sajt
- szűk 2 dl víz
A tésztát kenyérsütő dagasztójával kevertettem ki, de már a szoba melege kelesztette.
Miután szépen megkelt, 9 cipóra osztottam, és ovális alakban kisodortam.
Megkentem fokhagyma-tejföl keverékével, megszórtam egy kis sajttal, és feltekertem.
Tetejét lekentem vízzel, és megszórtam sajttal,180 fokon sütöttem 35 percig.
“Az ókori népek egy gerezd fokhagymát amulettként hordtak a betegségek ellen”
Tipp:
Ha fokhagymát ettél, akkor elő a borókabogyóval, mivel ha azt elrágod, akkor csökken a szád fokhagyma “illata”.