2013. február 4., hétfő

Kelkáposztaleves



    A kelkáposzta népszerű a családba, akár főzelékként,akár rakva,vagy csak így levesnek.

Hozzávalók
  • 1 kisebb kelfej
  • 2 pár virsli vagy kolbász
  • 1/2 kg krumpli
  • köménymag
  • tejföl
  • 1 kis kanál delikát
  • pici liszt vagy keményítő
  • ecet
 

A szálkásra metélt kelkáposzta leveleket feltesszük főni, majd miután felforrt leöntjük róla a vizet.
Így a kellemetlen puffadás egy részét elkerülhetjük.
A második vízhez adunk sót, delikátot, köménymagot, én majorannát is szeretek bele tenni.
A krumplikat kockára, a virslit, vagy kolbászkákat karikára vágjuk.
Először a krumplit tesszük hozzá a kelhez, majd miután már puha a krumpli, a virsli is bele kerül.
Nem kell sokáig főni, mehet bele a tejfölös habarás, majd ízesíthetjük még egy picike ecettel.
A tetejére tejföl darabkákat és pirospaprika szórást lehet tenni .




Minden a nevelés. Az őszibarack egykor keserű mandula volt, a kelvirág pedig diplomás kelkáposzta.