A kelkáposzta népszerű a családba, akár főzelékként,akár rakva,vagy csak így levesnek.
Hozzávalók
- 1 kisebb kelfej
- 2 pár virsli vagy kolbász
- 1/2 kg krumpli
- köménymag
- só
- tejföl
- 1 kis kanál delikát
- pici liszt vagy keményítő
- ecet
A szálkásra metélt kelkáposzta leveleket feltesszük főni, majd miután felforrt leöntjük róla a vizet.
Így a kellemetlen puffadás egy részét elkerülhetjük.
A második vízhez adunk sót, delikátot, köménymagot, én majorannát is szeretek bele tenni.
A krumplikat kockára, a virslit, vagy kolbászkákat karikára vágjuk.
Először a krumplit tesszük hozzá a kelhez, majd miután már puha a krumpli, a virsli is bele kerül.
Nem kell sokáig főni, mehet bele a tejfölös habarás, majd ízesíthetjük még egy picike ecettel.
A tetejére tejföl darabkákat és pirospaprika szórást lehet tenni .
Minden a nevelés. Az őszibarack egykor keserű mandula volt, a kelvirág pedig diplomás kelkáposzta.