2013. február 12., kedd

Sztrapacska savanyúkáposztásan


 Drága Boros nagyapám nagyon szerette ezt az ételt, ilyen zord téli időben főleg.
 Kislányként mindig együtt készítettük azt a bizonyos "hordós káposztát", melyet ehhez az ételhez is,
 de csak magában olajjal megöntözve is szerettünk enni.
 Nagyapa az itteni maconkai tájnyelv szerint "nyakinak" hívta.



   Hozzávalók:
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • bors
  • zsír
  • 25 dkg savanyúkáposzta
  • tejföl, vagy joghurt



   A burgonyát lereszeljük,majd a tojással,sóval és a liszttel összekeverjük.
   Forrásban levő vízben galuskaként kiszaggatjuk.
   A savanyúkáposztát átmossuk, majd zsíron átpároljuk, és összekeverjük a galuskával.
   Tejfölt, joghurtot is adhatunk hozzá a tálalásnál.



Nagyon laktató!!