Drága Boros nagyapám nagyon szerette ezt az ételt, ilyen zord téli időben főleg.
Kislányként mindig együtt készítettük azt a bizonyos "hordós káposztát", melyet ehhez az ételhez is,
de csak magában olajjal megöntözve is szerettünk enni.
Nagyapa az itteni maconkai tájnyelv szerint "nyakinak" hívta.
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- só
- bors
- zsír
- 25 dkg savanyúkáposzta
- tejföl, vagy joghurt
A burgonyát lereszeljük,majd a tojással,sóval és a liszttel összekeverjük.
Forrásban levő vízben galuskaként kiszaggatjuk.
A savanyúkáposztát átmossuk, majd zsíron átpároljuk, és összekeverjük a galuskával.
Tejfölt, joghurtot is adhatunk hozzá a tálalásnál.
Nagyon laktató!!