Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. február 15., péntek

Rongyos savanyú tojásleves


    Kedvenc leveseink egyike a tojásleves.

    Hozzávalók:
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg liszt
  • csipet őrölt kömény
  • fél kkanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 3 tojás
  • ecet
  • pici cukor
  • egy gerezd fokhagyma
  • pirított kenyér



A zsírból és a lisztből rántást készítünk, őrölt köménnyel, paprikával, fokhagymával kicsit pezsdülésig pirítjuk, majd felöntjük hideg vizzel.
Ecettel, cukorral,sóval,babérral ízesítjük és felforraljuk.
Egy tojás beleütünk ,és villával elhabarjuk, hogy jó rongyos legyen .
Mérsékeljük a tüzet, és még 2 tojást beleütünk, keverés nélkül 3 percig még főzzük.
Pirítóssal tálaljuk.


Az udvarlás tojás, melyből a házasság költi ki a sárkányt.