Igazából egy kicsit kakaós is, de a dió dominál benne legjobban, és egy picike gyömbért is csempésztem
bele.
A dió kissé megpörkölődött a tetején, és így különösen jó ízt ad neki, na és a barnacukor aromája is
besegít.
A margarint viszont ne sajnáljátok a legjobb minőségűt venni.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin (Ráma)
- 20 dkg barnacukor
- 2 tojás ha kicsi, 3 is lehet
- 1/2 sütőpor
- 10 dkg dió csak durvára összevágva
- 1 kanál kakópor
- 1-2 kanál tej
A sütőt előmelegítjük,a sütőformát kibéleljük papírkapszlikkal.
A Ramát habosra keverjük a barnacukorral, és a tojásokkal.
Hozzáadjuk a tejet, a diót, majd a sütőporos kakaós lisztet.
Beletöltjük a formákba, de csak 3/4 részig és megsütjük 30 perc alatt közepes tűzön.
A kapszlikat még melegen lehúzzuk a sütikről.
A dióról
A dió nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak, és néhány szem dió egy-egy magas zsírtartalmú, nehéz étkezés után normalizálhatja a koleszterinszintet.
A dió segít megőrizni a vérerek rugalmasságát is.
A gyümölcsben ráadásul sok omega-3 zsírsav és antioxidáns is található.
Néhány tanulmány szerint napi egy uncia dió elropogtatása segít megvédeni a szívet a betegségektől.
Vértisztító, serkenti az emésztést, ugyanakkor bélféregűző hatásáról is ismert.
Nagyon hatékony gyomor- és bélhurut ellen.
Kutatások kimutatták, hogy a diófogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget nőknél.