Kísérleti konyha az enyém, sok recepten változtatok, az ízlésem szerint.
Salátáknál különösen jól lehet variálni az összetevőkkel és az elkészítésével is.
Most egy csirkehúsos változatot mutatok be.
Lehet választani a szárazabb mell, és a kicsit zsírdúsabb comb között.
Hozzávalók: 2 személyre
- 1 db csirkemell bör nélkül, vagy csirkecomb kicsontozva
- 2-3 szelet kenyér pirítva
- 3 db paradicsom
- 1 nagy fehérpaprika
- petrezselyemlevél
- balzsamecet
- olivaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Még sok-sok hozzávalóval gazdagítható! Legyetek kreatívak!
A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet pici olajon mindkét oldalát jól átsütöttem,
majd daraboltam.
Közben a paprikát karikákra, a paradicsomokat negyedekre , a megpirított kenyérszeletkéket
hosszúkás csíkokra vágtam.
Az öntethez össszekevertem a 3 ek olivaolajat, 1-2 ek balzsamecetet, sót, borsot.
A húst és a zöldségeket egy tálba halmoztam, rácsorgattam az öntetet, jól átforgattam.
Vágott petrezselyem levelekkel megszórva azonnal tálaltam, nem várva meg, hogy a pirítós
megpuhuljon az öntettől. Ropogós maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése