Pontyot ebédeltünk!
Petrezselyemmel, fokhagymával töltöttem meg,és friss zöldségekkel sütöttem.
Hozzávalók:
- 1 db lenyúzott ponty
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemlevél
- koktélparadicsom
- karalábé
- cukkini
- bors
- só
- olaj
A bőrétől lenyúzott halat, sűrűn beirdaltam, majd jól besóztam, frissen darált borssal meghintettem.
Egy fél órát állni hagytam a fűszerekkel, addig a zöldségeket megpucoltam, daraboltam.
A karalábét egy pár percig előfőztem sós vízben.
A hal besózott hasába belenyomkodtam a petrezselyem csokrot és egy-két fokhagyma gerezdet.
Most Wokban sütöttem a halat 12-13 percig oldalanként.
A zöldségeket is átsütöttem pirulásig, a paradicsomot csak pár percnyi ideig.
A sült karalábé nagyon ízletes volt, egy kicsit megborsoztam.