Paradicsom befőző projektben vagyok napok óta.
Így adva volt félig,hogy mi legyen a mai menü..... paradicsomhoz valamit....
....és kigondoltam
némi húsgolyót és egy kis köretet kellett készítenem
A darálthúst (kb 30 dkg) összekevertem egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal, egy tojással,
és annyi morzsával, hogy összeálljon.
Az átpasszírozott paradicsomlébe, ami kimaradt az üvegekből beleágyaztam.
A lében a következő fűszerek voltak benne (lásd a lap alján).
Főztem a gombócokat úgy 20 percet, egy kicsi vízzel felöntöttem, úgy is
vissza sűrűsödik.
Közben kifőztem a spagettit,és forrón tálaltam.
sok fűszeres szósz receptje
4 liter paradicsom szósz
1 tk mustármag
4 ág friss bazsalikom
3 zeller szár
3-4 ág kakukkfű
1 ev mustár
1/2 kk őrölt rozmaring
2 nagy alma reszelve
1 nagy hagyma
1 ev k méz
1tk őrölt kömény
5 babér
1 tk majoranna
2 ev k almaecet
12 ev k cukor
1/2 kk fahéj
2 gerezd fokhagyma
1tk koriander
A szószt a fűszerekkel együtt a felére besűrítjük. kb 2 óra kell.
Végül szitán átszűrjük,és megy a száraz dunsztba.
Ez a szósz kerül pizzára, spagettire, pörköltekbe stb
Végül szitán átszűrjük,és megy a száraz dunsztba.
Ez a szósz kerül pizzára, spagettire, pörköltekbe stb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése