2013. szeptember 8., vasárnap

Kiadós kukoricasaláta




Hozzávalók: 2 személynek
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 10 dkg füstölt ízű párizsi
  • 1 alma
  • 5 dkg sajt( trappista vagy ementáli)
  • 1 uborka  / még jobb egy kovászolt vagy ecetes/
  • 2-3  kanál majonéz    ( Házi)
  • 1kk csípős mustár
  • 2 kanál tejföl
  • bors

    Nagyon szeretek saláták ízvilágának kialakításával kísérletezni.
    Az a jó a salátákban, hogy jó előre elkészíthető, sőt, jó ha áll, mert így jobban
    összeérnek az ízek.
    Az édes kukorica, a savanykás alma, az uborka, a sajt annyira jó ízharmóniát ad,
    a pikánsan ízesített majonézzel.
 
    házi majonéz: én ezt használom
    az olaj kivételével egy magas edénybe teszem a hozzávalókat, és botmixerrel összekeverem,
    majd apránként öntögetve rá- rá indítva a gépet sűrű majonézt készítek      1-2 perc
    1 tojás,2 dl olaj, 1 kk mustár,1ek mézes almaecet,1 kk méz,bors,só

                                          
A majonézt ,mustárt, tejfölt,sót, összekeverjük egy tálba.
A párizsit,a sajtot,uborkát almát, felcsíkozzuk,a kukoricát is hozzá öntjük, majd a mártáshoz adjuk.
Jól beérve, pirítós kenyérrel az igazi.