Hozzávalók: 2 személynek
- 1 doboz kukorica konzerv
- 10 dkg füstölt ízű párizsi
- 1 alma
- 5 dkg sajt( trappista vagy ementáli)
- 1 uborka / még jobb egy kovászolt vagy ecetes/
- 2-3 kanál majonéz ( Házi)
- 1kk csípős mustár
- 2 kanál tejföl
- bors
- só
Nagyon szeretek saláták ízvilágának kialakításával kísérletezni.
Az a jó a salátákban, hogy jó előre elkészíthető, sőt, jó ha áll, mert így jobban
összeérnek az ízek.
Az édes kukorica, a savanykás alma, az uborka, a sajt annyira jó ízharmóniát ad,
a pikánsan ízesített majonézzel.
házi majonéz: én ezt használom
az olaj kivételével egy magas edénybe teszem a hozzávalókat, és botmixerrel összekeverem,
majd apránként öntögetve rá- rá indítva a gépet sűrű majonézt készítek 1-2 perc
1 tojás,2 dl olaj, 1 kk mustár,1ek mézes almaecet,1 kk méz,bors,só
A majonézt ,mustárt, tejfölt,sót, összekeverjük egy tálba.
A párizsit,a sajtot,uborkát almát, felcsíkozzuk,a kukoricát is hozzá öntjük, majd a mártáshoz adjuk.
Jól beérve, pirítós kenyérrel az igazi.