Mostanában sokat kísérletezek kenyér, ill. pékáruk sütésével.
Max konyhájában is sűrűn nézelődöm, most a ropogós kovászolt kiflijét néztem ki.
Mivel 16 db kiflire nem volt szükségem, cipót, és gubarudat is csináltam a tésztájából.
A két kis cipót műzlis cserép tányérban sütöttem 20 percig.
Ebből a mennyiségből 2 cipó, 4 db ropogóskifli, és 6 gubarúd készült.
http://tanuljmegsutni.blogspot.hu/2013/09/ropogos-kovaszolt-kifli.html
Hozzávalók a köménymag leveshez:
- 2 ek liszt
- 1,5 ek zsír vagy olaj
- 1 kk köménymag szemesen ill egy pici darálva
- 2-3 levélke lestyán
- só
- 1 kk pirospaprika
- víz
A zsiradékkal rántást készítettem, beleszórtam a köményt, a pirospaprikát, és felöntöttem vízzel
kb 8 dl.
10 percig forraltam, hozzáadtam a vágott lestyán levélkéket,sóztam, majd a cipócskákban tálaltam.