Aliz lányomékkal grilleztünk amikor itthon voltak, mert vágyott már egy kis "friss" halra.
Nagyon szereti a sült keszeget, és a kárászt.
A halakat előző este sűrűn beirdaltam, bepácoltam a szokásos pácunkba.
De ha nincs ennyi időtök, legalább egy órára sózzátok,vagy pácoljátok.2 teáskanál só
- 1 kiskanál bors
- kakukkfű
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1,5 dl olaj
- 1 kiskanál fokhagymakrém
- 1 evőkanál szójaszósz
Fehéren izzó faszénen sütöttük szép pirosra.
Az ilyen, képen látható halrács nagyon praktikus, mert könnyen lehet forgatni vele a halat.
Érdemes a rácsra,vagy a hal hasába kakukkfüvet, rozmaringot tenni.
A fűszer illatosít, ízesít.
Paprikás rizssalátával fogyasztottuk.
( a paprikát felkockáztam, pici olajon megdinszteltem, majd öszzekevertem a főtt rizzsel,
és kicsit megöntöttem balzsamecetes vízzel)
Jó móka volt pálcákkal enni a rizst. Vagy is inkább "próbálni".