A "Szeretlek Magyarország" TV műsorban látott Egri asszonyok rekordkisérlete ihletett meg tegnap,
ahol 1556 m gubatészta készült.
Valahogy megkívántam a mákos gubát.
Tervbe volt már , hogy kiflit, és cipót készítek, így egy tésztából három féle készült.
Tészta készítése: Max konyhájából
http://tanuljmegsutni.blogspot.hu/2013/09/ropogos-kovaszolt-kifli.html
Ebből a tésztából 4 kiflit, 6 db 25 cm gubarudat, és 2 db cipócskát készítettem.
Hozzávalók a mákos gubához 2 személyre
- 6 db gubarúd
- 5 dkg darált mák
- porcukor
- méz
- vaj olvasztva
- 1 db vaníliáscukor
- 2,5-3 dl forró tej
A gubarudakat kisülés után nem takartam le, így éjjel kicsit kiszáradhatott.
Másnap feldaraboltam, forró vaníliás-cukros tejjel meglocsoltam, darált mákkal megszórtam,
majd megcsurgattam olvasztott vajjal, és mézzel.