2013. szeptember 7., szombat

Virsli foncsik


    Szeretjük a virslit, de most még finomabb volt így fogyasztani.
    Reggelire szántam, de egy kissé elbíbelődtem, (jó kelni is kellett neki) tízórai lett belőle.
    Sebaj ,ma az ebéd majd később lesz.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1-2 ek olaj
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1 kk cukor
  • virslik
  • napraforgómag

   Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd bedagasztjuk a liszttel ,sóval ,tojással a végén
   hozzáadjuk az olajat is.
   Jól bedagasztjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk 1/2 -3/4 óráig.
   Három ágas foncsikokat készítünk úgy, hogy a hajtások közé virsli karikákat teszünk.
   Lekenjük tojás sárgájával, és megszórjuk napraforgómagokkal.
   20 - 25 percig sütjük szép pirosra 180 fokon.


                                                             Jó étvágyat hozzá!