Szeretjük a virslit, de most még finomabb volt így fogyasztani.
Reggelire szántam, de egy kissé elbíbelődtem, (jó kelni is kellett neki) tízórai lett belőle.
Sebaj ,ma az ebéd majd később lesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1-2 ek olaj
- 1 tojás + 1 sárgája
- 1 kk cukor
- só
- virslik
- napraforgómag
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd bedagasztjuk a liszttel ,sóval ,tojással a végén
hozzáadjuk az olajat is.
Jól bedagasztjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk 1/2 -3/4 óráig.
Három ágas foncsikokat készítünk úgy, hogy a hajtások közé virsli karikákat teszünk.
Lekenjük tojás sárgájával, és megszórjuk napraforgómagokkal.
20 - 25 percig sütjük szép pirosra 180 fokon.